Microsoft introduce un A.I. chatbot pentru profesioniștii in securitate cibernetica

Microsoft introduce un A.I. chatbot pentru profesioniștii in securitate cibernetica

Microsoft anunța un chatbot conceput pentru a-i ajuta pe profesioniștii din domeniul securității cibernetice să înțeleagă problemele critice și să găsească modalități de a le rezolva. Acesta poate rezuma incidente de securitate, să descrie expunerea la o vulnerabilitate activă sau să precizeze conturile implicate într-un exploit, ca răspuns la o solicitare a utilizatorului.

Rating: 5.0 (1 voturi)
Noutăți 25.04.2023

Microsoft a anunțat marți un chatbot conceput pentru a-i ajuta pe profesioniștii din domeniul securității cibernetice să înțeleagă problemele critice și să găsească modalități de a le rezolva.


Microsoft Security Copilot se bazează pe GPT-4, cel mai recent model de limbaj mare de la OpenAI - în care Microsoft a investit miliarde de dolari - și pe un model specific de securitate pe care Microsoft l-a construit folosind datele de activitate zilnică pe care le colectează. Sistemul cunoaște, de asemenea, mediul de securitate al unui anumit client, dar aceste date nu vor fi folosite pentru a antrena modele.


Robotul de chat poate compune slide-uri PowerPoint care să rezume incidentele de securitate, să descrie expunerea la o vulnerabilitate activă sau să precizeze conturile implicate într-un exploit, ca răspuns la o solicitare de text pe care o persoană o tastează. Un utilizator poate apăsa un buton pentru a confirma un răspuns dacă acesta este corect sau poate selecta un buton "off-target" pentru a semnala o greșeală. 


Inginerii din cadrul Microsoft au folosit Security Copilot pentru a-și face treaba. "Acesta poate procesa 1.000 de alerte și vă poate oferi cele două incidente care contează în câteva secunde".

Acest tip de asistență poate face diferența pentru companiile care au probleme în a angaja experți și sfârșesc prin a angaja personal fără experiență în anumite domenii. "Există o curbă de învățare și este nevoie de timp", a spus Vasu Jakkal, vicepreședinte corporativ pentru securitate, conformitate, identitate, management și confidențialitate la Microsoft. "Iar acum Security Copilot, cu abilitățile încorporate, vă poate spori. Așa că vă va ajuta să faceți mai mult cu mai puțin". Acesta afirma că speranța este că mulți lucrători dintr-o anumită companie îl vor folosi, mai degrabă decât doar o mână de directori. Asta înseamnă că, în timp, Microsoft vrea să facă instrumentul capabil să poarte discuții într-o varietate mai mare de domenii.


Microsoft nu vorbește despre cât va costa Security Copilot atunci când va fi disponibil pe scară mai largă. Acesta va fi disponibil pentru un set restrâns de clienți Microsoft într-o previzualizare privată, înainte de o lansare mai largă la o dată ulterioară.


Sursa