Orcus RAT Malware, amploare pe piata atacurilor cibernetice

Orcus RAT Malware, amploare pe piata atacurilor cibernetice

În ultimii ani, știrile despre atacurile cibernetice au luat amploare, iar acestea au devenit o realitate pentru utilizatorii internetului. Potrivit ANY.RUN în 2022, programele malware au devenit cele mai impactante. Pe primul loc se află atacul Trojan Horse, folosit de atacatori pentru a obține acces și controla computere și rețele.

Rating: 0.0 (0 voturi)
Noutăți 11.04.2023

Orcus RAT (Remote Access Trojan) este un tip de program software rău intenționat care permite accesul și controlul de la distanță al computerelor și rețelelor, iar odată descărcat, începe să-și execute codul rău intenționat, permițând atacatorului să obțină acces și control. Are capabilitatea să fure date, informații personale, să efectueze supraveghere și să lanseze atacuri DDoS. Practic, atacatorul începe să colecteze detaliile bancare ale victimei, să captureze ceea ce acesta a tastat, să înregistreze videoclipuri prin intermediul camerei web și să atace portofelele electronice înregistrate pe dispozitiv.  Orcus RAT a apărut în 2016, dar în ultimul an a luat amploare prin distribuirea lui prin e-mailuri rău intenționate, site-uri web și atacuri de inginerie socială. Adesea sunt răspândite și împreună cu alte programe software rău intenționate, cum sunt virușii. Analiza malware-ului ajută la obținerea de informații pentru securitatea cibernetică a dispozitivelor si a rețelei. Protejați-vă de această amenințare prin implementarea unei strategie de securitate cuprinzătoare, învățați să recunoașteți și să evitați e-mailurile și site-urile web rău intenționate și utilizați un antivirus fiabil.

Rămâneți alături de noi, pentru a afla ultimele noutăți, iar împreună descoperim importanța și calea Navigării în siguranță pe Net!